lördag 16 juni 2012

Ponduskula, kärlekshandtag...

Det finns alldeles för många överviktiga grabbar över halva vuxna manliga befolkningen (53 %)

Det innebär att över en miljon trehundratusen grabbar riskerar att dö i förtid på grund av sin övervikt/fetma.

Trots detta hör vi aldrig grabbar diskutera om viktminskning eller hur de äter så som tjejer gör. De grabbar som jag har träffat och hjälpt inom itrim har dessutom många gånger extremt dålig koll på vad de bör äta, det är förstås inte alla, de finns självklart många män som likväl har mycket bra koll, jag skall inte generalisera!

Likväl en annat fenomen är också hur vi matas om viktminskning, det framställs som ett typiskt kvinnoproblem, för när såg du Aftonbladets viktspalt säga "så hör gör du för att komma i badbyxorna med vår sommardiet.". Tyvärr är det ju så att förr eller senare blir det problemen, vanligast efter att de passerat 40.

Grabbarnas övervikt lägger sig runt buken och det är just den typen av fett som påverkar levern och tränger undan insulinet som finns där. Insulinet åker då ut i blodet, och kan orsaka högt blodtryck, höga blodfetter och diabetes. Lika vanligt är Sömnapné, ont i kroppen (rygg/knän).

Många av våra manliga Itrims kunder kommer inte förrän läkaren har skrämt upp dem och de allvarligt börjar bli rädda för sin hälsa.

Tjejers övervikt lägger sig däremot oftast kring höfter och lår och är pga detta inte alls lika farlig och leder till samma former av sjukdomar.

Varför är det så här?
Detta är en gåta!

Hur skall vi få män att ta tag i sin övervikt? Vad säger du, jag tar gärna emot tipps från er killar, hur kan vi på Itrim locka er till viktminskning?

Vad skulle krävas, vill du som man tävla? Gå i grupp? Göra det med en personlig rådgivning? Var når man med informationen till er män?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar