tisdag 12 juni 2012

Tankens kraft

95 % procent av alla tankar och beslut vi tar gör vi av gammal vana och utan att reflektera.

Dvs. bara 5 % av våra tankar och beslut är fullt medvetna! Detta enligt axiologerna som studerar hur vi tänker. Enligt dem så tänker du och jag ca 40 000 tankar per dygn! och det finns mer än 15 miljoner olika tankemönster!

Genom att lära dig att förstå dina tankemönster och även våga förändra de som inte är bra medvetet har du mycket vunnet! Genom att bli mer medveten om dina tankar kan du även lära dig kontrollera olika situationer bättre, ta de rätta besluten samt utveckla dig till din fulla potential!


Tänk så många negativa tankar som vi ältar om och om igen, kanske flera av dina negativa tankar är det samma som igår, eller förra veckan. Det vi ältar är också det vi fokuserar på och det vi fokuserar på har en förmåga att växa.

så låt nu dina positiva tankar växa istället, fokusera på det du vill och det du vill få mer av.

Så veckans utmaning, om du är villig att ta den, är att helt enkelt att utforska vad som händer om du börjar förstå dina tankar och känslors signaler.

Att se att negativa känslor har samma funktion som smärta. Fast istället för en signal om att ta bort fingret från den heta plattan, så är det en signal om att du behöver släppa tanken och realitetspröva tanken. Den känslan ger dig styrka och visar att du är på rätt spår.

Den positiva känslan av positiv berusning är väl värd att ta på allvar för livet…

* Hur tänker du?
* Tänker du ofta på samma sätt?
* Har erfarenhet förändrat dina tankar?
* Tänker du ofta negativt?
* Hur håller du negativa tankarna borta?
* Kan du se något positivt i det som kan tyckas vara negativt?
* Skulle en annan person tolka situationen annorlunda?
* Är du villig att förändra dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar