Nu är äntligen en påsken här, och vi firar skärtorsdagen
med en liten buffé i torpet. För mig hör Lax till våren och påsken, och här
kommer en god enkel förrätt med lax. Sedan blir det en lite lyxigare mos till
rostbiffen. Jag älskar att blanda i frukt i sallad och idag blir det mango och
granatäpple som ingredienser.
En festlig förrätt (4)
En festlig förrätt (4)
- 200 gram kallrökt lax- 1 knippe dill
- 2 hårdkokta ägg
- 1 rödlök
- 3-4 dl lätt crème fraishe
- 1 burk stenbitsrom
- 2 limefrukter
- Citronpeppar
- Salt och peppar
1) Ta fram en bunke och hacka i lax,dill, ägg, rödlök, tillsätt crème fraise och rom. Spara lite lax och dill till garnering.
2) Pressa i saft från 1 lime och krydda.
3) Skeda upp blandningen i vackra glas, strimla på några la bitar på toppen och lite dill. Skär limeskivor och dekorera med.
Kronärtkocksmos med rostbiff (4)
- 4 potatisar (350)
- 1 burk kronärtskocksbottnar (350)
- 1 dl hackad bladpersilja
- 100 gram riven permesan
- 4 msk olivolja
- Salt och peppar
1) Koka potatis. Hacka kronärtskocka grovt.
2) Mixa sedan kronärtskocka och persilja, permesan och olivolja till mos.
3) Pressa potatis och rör ihop med purén. Krydda.
Mangosallad
- Blandad grönsalladsmix
- 100 gram mango
- Gurka
- 1 Avocado
- 1 Rödlök
- 1 Granatäpple
1) Blanda ihop ingredienserna i en vacker skål.
2) häll sparsamt över med olja och vinäger.
På din tallrik:
1 handflatestor mängd rostbiff
1 knytnäve kronärtkocksmos
2 knytnävar mangosallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar