tisdag 8 maj 2012

Motivation - motiv till förändring

Om du inte tror på att du skulle kunna gå ner -20 kg i vikt hur motiverad är du då att starta en viktresa?

Om du inte tror att din business kommer att fungera eller bli framgångsrik, hur motiverad är du då på att jobba hårt?

Så budskapet är att tro på din förmåga ha självtillit till att du kan, ska du få framgång så behövs "självtillit" din tro på egen framgång.

Själva ordet motivation har ju med motiv att göra. För att få oss själva att så att säga ”få tummen ur” och göra det vi vet att vi ”borde” göra, behöver vi tillräckligt bra motiv.

Har du svårt att komma igång? Kom ihåg du har allt du behöver, förmåga, kunskap om hur då gäller det att skapa motiv till varför och se till att få fokus på att kunna genomföra ditt projekt.Det innebär att om du känner dig omotiverad, så beror det inte på att din personlighet lämnar mycket i övrigt att önska, utan du behöver helt enkelt ge dig själv starkare skäl till varför du ska göra det.

Tillräckliga motiv kan ju driva någon till mord, så nog borde det räcka för att få någon att ta en joggingtur på morgonen eller äta lite bättre eller spara 10 % av sin inkomst varje månad eller ta sig tid för att gå på en kurs eller...Så ta denna vecka och fundera över vad du behöver starta upp eller göra klart för att vara riktigt nöjd med dig själv när veckan är över.

Känner du dig inte motiverad att sätta igång, så utmana dig själv att hitta bra motiv till göra det.

Vad tror du att de som gör sådant här med lätthet tänker?

Vilka motiv har de?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar