torsdag 10 maj 2012

Viktiga relationer

Har funderat lite över något som förmodligen har större betydelse för oss än något annat.  Nämligen relationer.  Jag säger det för att att inget påverkar oss mer än hur bra vi kommer överens med andra. Tänk efter själv: Hur många av din känslostarkaste problem har något med andra att människor att göra? Vad de borde eller inte borde göra? Eller vad de har gjort eller du tror att de kommer att göra? Skulle tro att du som alla andra upptäcker att vi är väldigt sociala varelser - på gott och ont. Och då blir det ju intressant om det finns enkla medel med vilka vi kan förbättra våra relationer, eller hur?

Skapa bra relationer: Att helt enkelt ta reda på hur många bra saker du kan säga om någon bakom deras rygg :-) Fundera vad de gör för relationer, inklusive den med dig själv. Det är självklart inte alltid det lättaste, men varje gång det fungerar är det mer än väl värt ”ansträngningen”.

1. Det positiva du säger når inte fram till den du pratar om, men ger den du pratar med en bättre relation till dig.

2. De som hör dig säga det känner sig trygga i ditt sällskap - för de vet att du alltid kommer att framhäva det positiva med dem när de själva inte är med nästa gång.

3. Det du säger kommer fram till den du pratar om, vilket omedelbart gör att de tycker bättre om dig och som sedan förmodligen har en tendens att prata väl om dig i sin tur.

Hoppas att du förstår vikten av det här och att du redan har börjat fundera på hur du kan ta första stegen mot att bli ännu bättre på att säga bra saker bakom ryggen på folk. Se till att det du säger om andra enbart är sådant som du önskade blev sagt om dig. Det innebär helt enkelt att du pratade om andra som om de var stod vid din sida. Kan du då stå för det du säger och det sätt du säger det på, så är du en bra bit på vägen mot att ta alla dina relationer till en ny nivå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar